Εντολή να διεξαχθεί έρευνα για την επίθεση στο προξενείο της Κίνας στο Καράτσι του Πακιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε ένας φρουρός, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ίμραν Χαν.

«Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για μια πλήρη έρευνα για το περιστατικό και εξέφρασε την βούληση να έρθουν στο φως τα στοιχεία που κρύβονται πίσω από αυτό το περιστατικό”» αναφέρει το γραφείο του Χαν σε ανακοίνωσή του, στην οποία προστίθεται ότι η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας, που έχει στόχο να υπονομεύσει την οικονομική και στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Τα περιστατικά αυτού του είδους δεν θα μπορέσουν ποτέ να υπονομεύσουν την σχέση Πακιστάν-Κίνας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η γειτονική Κίνα είναι ο στενότερος σύμμαχος του Πακιστάν και το Πεκίνο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές στη χώρα, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ευθύνη για την σημερινή επίθεση ανέλαβε ο Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν, μια αυτονομιστική οργάνωση των Βελούχων.

Σχεδόν την ίδια ώρα με την απόπειρα εισβολής στο προξενείο, σημειώθηκε επίθεση και σε αγορά σε άλλο σημείο της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον είκοσι. Σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές τα δύο συμβάντα δεν συνδέονται.