Αμερικανός τουρίστας διασώθηκε στα ανοιχτά της Αυστραλίας έχοντας περάσει όλη τη νύχτα πάνω στο αναποδογυρισμένο σκάφος του, το οποίο παρέσυραν τα ρεύματα στη βορειοανατολική ακτή της χώρας.

Ο 29χρονος Levi Verwoest έπλεε με το καταμαράν του ανοιχτά της ακτής του Κουίνσλαντ, όταν παρατήρησε πως το σκάφος έβαζε νερά.Μέσα σε λίγα λεπτά αναποδογύρισε.

Ο Verwoest κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού έκτακτης ανάγκης μόλις το επόμενο πρωί, έπειτα από 12 ώρες στον ωκεανό.

Λίγο αργότερα, διασώθηκε από ελικόπτερο, που τον σήκωσε από το αναποδογυρισμένο σκάφος του και τον μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά.

«Χωρίς το σύστημα εντοπισμού, θα έμενε πολλές περισσότερες ώρες στη θάλασσα, περιμένοντας είτε να τον αντιληφθεί κάποιο διερχόμενο σκάφος είτε να αναφερθεί η εξαφάνισή του» σχολίασε ένας από τους διασώστες.

Ο 29χρονος κατάγεται από τη Χαβάη και ταξίδευε στο Κουίνσλαντ και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο τα τελευταία τρία χρόνια.

Γλίτωσε αλώβητος από αυτή την περιπέτεια, σύμφωνα με το BBC, αλλά έχασε όλα τα υπάρχοντά του, μεταξύ άλλων και το σκάφος και το διαβατήριό του.

«Ήταν κυρίως εκνευριστικό» είπε για αυτό που του συνέβη, «αν δεν είχα το σύστημα εντοπισμού θα ήμουν ακόμα εκεί έξω».