Ο Hu Yu-wei, Υπουργός Πληροφοριών της Taiwan έκανε κάτι που έχουν ήδη κάνει πολλοί κάτοχοι συσκευών της Apple, με αφορμή του ενθουσιασμού τους για την απόκτηση μιας καινούριας συσκευής.

«Ανέβασε» στο προφίλ του στο Facebook μια φωτογραφία του iPhone5 γράφοντας μάλιστα στην περιγραφή πως «διαθέτει ενισχυμένη κατανάλωση και οικονομία».

Αμέσως δέχτηκε κριτική από τους πολίτες Taiwan με αρκετά περιφρονητικά σχόλια για την συσκευή αλλά και για την πράξη του Hu.

Ο λόγος για αυτό το «ξέσπασμα» είναι πολύ απλός, αφού το iPhone 5 είναι ένας από τους πιο δυνατούς ανταγωνιστές της Ταϊβανέζικης εταιρείας HTC. Η φαινομενικά αθώα ανάρτηση του προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών από κάθε μεριά της χώρας αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε Ταϊβανέζικα προϊόντα;» αναρωτιόταν ένας σχολιαστής , ενώ δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News ανέφερε πως «ως κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Hu θα έπρεπε να κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει την εγχώρια οικονομία μας σε μια εποχή που έχει πρόβλημα».

Η αναταραχή ανάγκασε τον Hu να δημοσιεύσει άλλη εικόνα, αυτή τη φορά ενός HTC One S. Ο υπουργός έγραψε επίσης πως το One S είναι το πραγματικό του τηλέφωνο ενώ το iPhone 5 άνηκε σε έναν φίλο του.