Την ικανοποίησή του για τη νίκη της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές εκλογές στη Γεωργία εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Εάν τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν, το πολιτικό τοπίο στη Γεωργία θα έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία. Δεν μπορούμε παρά να το χαιρετίσουμε, επειδή θα έχει περισσότερο εποικοδομητικές και υπεύθυνες δυνάμεις στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Τα αποτελέσματα αυτά «δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας θέλουν την αλλαγή», σημείωσε.

Το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία «είναι έτοιμο για διάλογο για το μέλλον των ρώσο-γεωργιανών σχέσεων», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ηγείται του κόμματος αυτού.

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, αναγνώρισε σήμερα την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ενάντια σε όλα τα προγνωστικά το Γεωργιανό Όνειρο, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του δισεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι.

Μόσχα και Τμπιλίσι δεν διατηρούν πλέον διπλωματικές σχέσεις από την σύγκρουση του 2008, μετά την οποία η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας καθώς και εκείνη της Αμπχαζίας.