Η μεγαλύτερη αδελφή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, η Μπούσρα, έχει φύγει από τη Δαμασκό και ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αποκάλυψε άνθρωπος της κυβέρνησης των ΗΑΕ.

Η Μπούσρα αλ-Άσαντ ήταν παντρεμένη με τον Άσεφ Σαουκάτ, τον υφυπουργό Άμυνας που σκοτώθηκε, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σε βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό στις 18 Ιουλίου.

«Η Μπούσρα αλ-Άσαντ επισκέπτεται τακτικά τα ΗΑΕ. Έρχεται εδώ για προσωπικούς και για ανθρωπιστικούς λόγους. Εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στα ΗΑΕ»,τόνισε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματούχος των Αραβικών Εμιράτων.

Άλλοι αξιωματούχοι, από το Λίβανο και χώρες του Κόλπου, επιβεβαίωσαν ότι η Μπούσρα έφυγε στα ΗΑΕ μαζί με τα πέντε παιδιά της μετά το θάνατο του συζύγου της.

Ο Σαουκάτ θεωρείτο στυλοβάτης του καθεστώτος.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές του Άσαντ και, μολονότι ενεργούσε από το παρασκήνιο, υπήρχε η αντίληψη ότι πίεζε για ανηλεή αντιμετώπιση των ανταρτών στη Συρία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.