Στη δημοσιότητα έδωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, τα φορολογικά στοιχεία του για το 2011, αποκαλύπτοντας ότι φορολογήθηκε με συντελεστή 14,1%, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του.

Με βάση τα στοιχεία αυτά ο Ρόμνεϊ κατέβαλε σε φόρους το ποσό του 1,9 εκατ. δολαρίων ενώ το εισόδημά του ξεπέρασε τα 13 εκατομμύρια.

Μέχρι και σήμερα ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός είχε δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία μόνο για το 2010. Τον περασμένο μήνα υποσχέθηκε ότι θα αποκάλυπτε και τα περσινά καθώς ο αντίπαλός του στις προεδρικές του Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τον κατηγορούσε για αδιαφάνεια. Ο ίδιος ο Ομπάμα όταν ήταν υποψήφιος το 2008 είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα φορολογικά του στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με το επιτελείο του Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κατέβαλε κατά μέσο όρο φόρο 20,2% κατά την περίοδο 1989-2009.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Ρόμνεϊ προέρχεται από επενδύσεις σε χρεόγραφα, μερίσματα και τόκους που φορολογούνται με μικρότερο συντελεστή απ’ ότι το εισόδημα.