Ο συριακός στρατός βρήκε 25 πτώματα σε έναν ομαδικό τάφο στη Δαμασκό, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων «Sana».

«Μια μονάδα του στρατού, την οποία ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, βρήκε έναν ομαδικό τάφο στη συνοικία Κάνταμ, στον οποίο είχαν ενταφιαστεί 25 σοροί, ενώ οι νεκροί είχαν δεμένα τα μάτια και τα χέρια. Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν απαχθεί και στη συνέχεια εκτελεστεί από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες», ανέφερε το πρακτορείο, αναφερόμενο σε ένοπλους αντικαθεστωτικούς.

Την ίδια ώρα πολλές διαδηλώσεις διεξάγονται σήμερα, όπως και κάθε Παρασκευή, σε ολόκληρη τη Συρία με αίτημα την πτώση του καθεστώτος και την εκτέλεση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές περιοχές της επαρχίας Ντεράα, στη νότια Συρία, ενώ οι συνοικίες Κόσουρ και Αρμπάιν αποτέλεσαν στόχο των πυρών των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν επίσης σε πολλές συλλήψεις.

Στη βόρεια Συρία, πολλές διαδηλώσεις έγιναν στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Οι διαδηλωτές εκεί φώναζαν συνθήματα για την πτώση του καθεστώτος και την εκτέλεση του Άσαντ.

Στην περιοχή Ατάρεμπ στο Χαλέπι, πολλά άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων.

Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στις επαρχίες Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία και Χασάκε, στη βόρεια, όπως και στη Δαμασκό και στην επαρχία της, όπου οι διαδηλωτές ζητούσαν ελευθερία και την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ.

Τέλος, σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας γνωστός Κούρδος αντικαθεστωτικός ο Μαχμούντ Ουάλι, γνωστός ως Αμπού Γάντι, σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστου στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Ουάλι, ήταν μέλος του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου και επικεφαλής του «Κινήματος των Επαναστατημένων Νέων» και είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του.