Μια νέα μαγειρική τάση με την ονομασία «Le Whaf» κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη, με τους σεφ να προσφέρουν διάφορα πιάτα… στον ατμό, χωρίς τις ενοχές των θερμίδων. Και μη βιαστείτε να υποθέσετε ότι πρόκειται για φαγητό «ψημένο στον ατμό».

Το «Le Whaf» είναι ένα γυάλινο σκεύος που επιτρέπει στα ψημένα τρόφιμα που τοποθετούνται στο εσωτερικό του να αναδεύονται δυνατά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με τη μορφή ατμού.

Μια… μερίδα ατμού τοποθετείται στη συνέχεια σε ποτήρι και εισπνέεται από τον «πεινασμένο» χρήστη με καλαμάκι, κόβοντας την όρεξη και ικανοποιώντας τη γεύση.

Και το σημαντικότερο; Χωρίς να περιέχει ίχνος θερμίδων, επιτρέποντας σε κάποιον να διατηρεί ταυτόχρονα τη γραμμή του.