Η Elizabeth Ramirez το 1994 καταδικάστηκε σε 37,5 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση των δύο ανιψιών της. Έχοντας περάσει ήδη 12 χρόνια από τη ζωή της πίσω από τα σίδερα της φυλακής πλέον μπορεί να ελπίζει ότι θα αφεθεί ελεύθερη, αφού ένα από τα δύο κορίτσια ομολόγησε ότι… οι κατηγορίες εναντίον της δεν ήταν αληθείς!

Μαζί με τη Ramirez είχαν καταδικαστεί (σε 15 χρόνια φυλάκιση) και τρεις φίλες της, καθώς τα δύο «θύματα» (ηλικίας τότε 7 και 9 ετών) είπαν στις αρχές ότι τις είχαν εξαναγκάσει να συμμετέχουν σε μια βραδιά οργίων και ακολασίας.
Ένα από τα κορίτσια, που πλέον είναι ενήλικα, πήρε πίσω όσα είχε καταθέσει τότε εναντίον της Ramirez και των Kristie Mayhugh, Anna Vasquez και Cassandra Rivera, γράφει η San Antonio Express-News.


Η Elizabeth Ramirez την ημέρα της σύλληψής (αριστερά) της και σήμερα (δεξιά)

«Θέλω η θεία μου και οι φίλες της να βγουν από τη φυλακή» δήλωσε η μικρότερη από τις δύο ανιψιές. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αποφυλακιστούν. Δε μπορώ να ζήσω άλλο γνωρίζοντας ότι τέσσερις γυναίκες κοιμούνται σε κελιά εξαιτίας μου. Δε μπορώ να πάρω πίσω όσα έγιναν. Αν μπορούσα να τις δω όλες μαζί σε ένα δωμάτιο θα τους ζητούσα συγνώμη. Συγνώμη που τις κατέστρεψα»» πρόσθεσε.


Έχοντας περάσει πάνω από μία δεκαετία στη φυλακή η Cassandra Rivera και η Elizabeth Ramirez ελπίζουν ότι θα αποφυλακιστούν

Η Ramirez και η Rivera ήταν μόλις 20 χρονών όταν συνελήφθησαν ενώ η Vasquez και Mayhugh 19 και 22 ετών αντίστοιχα.

Όλες τους αρνούνταν τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή.


Η Kristie Mayhugh ήταν μόλις 22 ετών όταν συνελήφθη


Η Cassandra Rivera (αριστερά) και η Anna Vasquez (δεξιά) την ημέρα της σύλληψής τους

«Δε θέλω να μου μείνει πίκρα και οργή. Ο Θεός μας δίδαξε να αγαπάμε και να συγχωρούμε. Μας έλεγαν “τέρατα”, όμως ευτυχώς η αλήθεια αποκαλύφθηκε» δήλωσε η Ramirez σε συνέντευξη που παρέθεσε μέσα από τη φυλακή.