Διάταγμα με το οποίο καταδικάζει την αντι-ισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου ενέκρινε το πακιστανικό κοινοβούλιο, ενώ οι αρχές έχουν περιορίσει την πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο YouTube.

«Σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες και οι πιστοί των άλλων θρησκειών θα πρέπει να σέβονται τη δική μας», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Associated Press του Πακιστάν επικαλούμενο τον υπουργό Επικοινωνίας της χώρας Κάμαρ Ζάμαν Κάιρα.

Οι πακιστανοί βουλευτές εξέφρασαν την οργή τους λίγες ώρες αφότου το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η ταινία έχει προσβάλει τον λαό του Πακιστάν και τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο.

«Τέτοιες απεχθείς πράξεις που συμπίπτουν με την επέτειο φρικτών γεγονότων όπως αυτά της 11ης Σεπτεμβρίου προκαλούν μίσος, διχόνοια και εχθρότητα στις κοινωνίες και τους λαούς των διαφορών θρησκειών», επεσήμανε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ανακοίνωση αυτή, που εκδόθηκε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ, υπογράμμιζε επίσης ότι «όλες οι εκφάνσεις εξτρεμιστικών τάσεων πρέπει να καταπολεμηθούν».

Μέχρι στιγμής πάντως στο Πακιστάν δεν έχουν σημειωθεί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της ταινίας, αλλά είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις αύριο Παρασκευή μετά την προσευχή.

Οι αρχές της χώρας έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία και τα προξενεία.

Παράλληλα έχει περιοριστεί η πρόσβαση στο βίντεο στον ιστότοπο YouTube. Ο υπουργός Εσωτερικών Ρέχμαν Μάλικ δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Ισλαμαμπάντ ότι το διαδίκτυο «ελέγχεται στενά» ώστε να περιορίζεται η πρόσβαση σε υλικό που κρίνεται αντι-ισλαμικό.