Στη διεξαγωγή κοινής έρευνας συμφώνησαν χθες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους ομιλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Λιβύης Μοχάμεντ Μαγκαρίεφ, μετά τη χθεσινή επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, όπου σκοτώθηκε ο αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι πρέπει να συνεργασθούμε για να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να εντοπίσουμε τους δράστες της επίθεσης και να τους προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεργασθούν στενά κατά την εξέλιξη των ερευνών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε επίσης στον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι με θέμα τις αντιαμερικανικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα του. «Η Αίγυπτος οφείλει να συνεργασθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την διασφάλιση των διπλωματικών εγκαταστάσεων και προσωπικού των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι απορρίπτει τις προσπάθειες για τη δυσφήμηση του ισλάμ, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ποτέ και οποιαδήποτε δικαιολογία για την άσκηση βίας εναντίον αθώων και για πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ» αναφέρει ο Λευκός Οίκος.