Τουλάχιστον 131 άνθρωποι πέθαναν στις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε ένα εργοστάσιο στο Καράτσι και σε ένα εργοστάσιο στη Λαχώρη.

«Έχουμε περισυλλέξει 110 πτώματα μέχρι τώρα και συνεχίζουμε τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων», δήλωσε ο Εχτεσάμ Σαλίμ, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, διευκρινίζοντας ότι οι διασώστες βρήκαν δεκάδες πτώματα σε μεγάλη αίθουσα στο υπόγειο του εργοστασίου.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δεκάδες γυναίκες, όπως επισημαίνει γιατρός του νοσοκομείου στο Καράτσι και προσθέτει ότι 65 εργάτες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να πηδήξουν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

«Ήταν τρομερό. Ξαφνικά όλος ο όροφος τυλίχτηκε στις φλόγες και ο καπνός, η ζέστη ήταν τόσο ασφυκτικοί που τρέξαμε στα παράθυρα, σπάσαμε τα κάγκελα και τα τζάμια και πηδήσαμε», είπε από το κρεβάτι του νοσοκομείου ο 32χρονος Μοχάμεντ Σαλέμ που έσπασε το πόδι του πηδώντας από το 2ο όροφο.

Τα αίτια της καταστροφής δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ο υπουργός Βιομηχανίας της επαρχίας Σιντ δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του ιδιοκτήτη για αμέλεια. «Διατάξαμε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς και γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου ώστε να μπορέσουν οι εργάτες να διαφύγουν», είπε ο υπουργός Ραούφ Σιντίκι.

Αργά χθες επίσης στη Λαχώρη, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής πλαστικών σανδαλιών. Η φωτιά γρήγορα τύλιξε στις φλόγες το εργοστάσιο αυτό στη συνοικία Χοχάρ εγκλωβίζοντας τουλάχιστον 20 εργάτες, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Ο απολογισμός των 21 νεκρών και των 14 τραυματιών επιβεβαιώθηκε από τις υπηρεσίες διάσωσης, ενώ η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στη Λαχώρη, η φωτιά στο εργοστάσιο προκλήθηκε από μια τεχνική βλάβη της γεννήτρια.