Οι πειρατές άφησαν ελεύθερο το πλοίο στη Νιγηρία

Διέφυγαν όταν είδαν το πολεμικό ναυτικό να προσεγγίζει


ΚΟΣΜΟΣ
6:04
06/09/2012
Οι πειρατές άφησαν ελεύθερο το πλοίο στη Νιγηρία
loading

Ελεύθερο αφέθηκε σήμερα το δεξαμενόπλοιο της Σιγκαπούρης που είχε καταληφθεί από πειρατές στο λιμάνι του Λάγκος στη Νιγηρία, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας.

Οι πειρατές είχαν καταλάβει το πλοίο Abu Dhabi Star αργά χθες, σε απόσταση περίπου 14 ναυτικών μιλίων από την είσοδο του λιμανιού του Λάγκος, σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό της Νιγηρίας.

Οι πειρατές διέφυγαν όταν είδαν ένα πλοίο και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας να προσεγγίζουν το δεξαμενόπλοιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της χώρας Καμπίρ Αλίγιου.

«Δεν σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών. Όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ασφαλή», πρόσθεσε.
Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Λάγκος και θα διεξαχθεί έρευνα, κατέληξε ο ίδιος.

Άλλος αξιωματούχος του πολεμικού ναυτικού της χώρας σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν οι πειρατές κατάφεραν να κλέψουν πετρέλαιο από αυτό που μετέφερε το πλοίο.

Παράλληλα το ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε καταληφθεί από πειρατές ανοιχτά του Τόγκο στα τέλη του περασμένου μήνα εντοπίστηκε σήμερα να πλέει ανοιχτά της Νιγηρίας. Οι πειρατές είχαν εγκαταλείψει το δεξαμενόπλοιο την περασμένη εβδομάδα. Η ασφαλιστική εταιρεία AKE ανακοίνωσε ότι από αυτό εκλάπησαν περίπου 3.000 τόννοι καυσίμου, αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων βάσει της τιμής της αγοράς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει