Η πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσίγια, ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο Twitter ότι δεν υπάρχουν ως τώρα πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες ή σοβαρές υλικές ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό 7,6 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε στη χώρα νωρίτερα σήμερα.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 08:42 τοπική ώρα (17:42 ώρα Ελλάδας) στις ακτές της κεντροαμερικανικής χώρας στον Ειρηνικό, όπως ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), που αρχικά είχε εκτιμήσει πως το μέγεθός του ήταν 7,9 βαθμών πριν αναθεωρήσει την εκτίμηση αυτή προς τα κάτω. Ακόμα το ινστιτούτο διόρθωσε την εκτίμησή του για την τοποθεσία όπου σημειώθηκε η δόνηση αναφέροντας ότι βρίσκεται στη χερσόνησο Νικόγια, 3 χλμ. από το χωριό Σαμάρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε αρχικά έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για κίνδυνο από σεισμικά κύματα στην Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, τη Νικαράγουα, το Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, το Μεξικό, την Κολομβία, τον Ισημερινό, την Γουατεμάλα και το Περού, ωστόσο σε κατοπινή ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος από τα σεισμικά κύματα περιορίζεται σε τρεις χώρες: την Κόστα Ρίκα, τη Νικαράγουα και τον Παναμά.

Σύμφωνα με ΜΜΕ στην Κόστα Ρίκα, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και προκάλεσε προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και των τηλεφωνικών συνδέσεων.

Στην πρωτεύουσα, περίπου 150 χλμ. από το επίκεντρο, πολλά κτίρια και σχολεία εκκενώθηκαν.