Κάθε μέρα στα βρετανικά δικαστήρια καταδικάζεται ένας έφηβος για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανήλικων παιδιών. Την περασμένη χρονιά καταδικάστηκαν συνολικά 357 νέοι κάτω των 18 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για κατηγορίες από βιασμό παιδιού, σεξουαλική παρενόχληση και λήψη ή κατοχή άσεμνων φωτογραφιών ανηλίκων.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες περιλαμβάνονται 136… παιδόφιλα-παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών!

Η αναπληρώτρια επίτροπος για τα παιδιά Sue Berelowitz, όπως αναφέρει η Daily Mail, προειδοποιεί ότι η εύκολη πρόσβαση σε εικόνες και βίντεο άσεμνου και σκληρού περιεχομένου στο διαδίκτυο σε πορνογραφικές ιστοσελίδες στρεβλώνει την εικόνα που έχουν οι ανήλικοι για το τι είναι φυσιολογικό και τους «μετατρέπει» σε πιθανούς εγκληματίες!

Η ίδια ανέφερε ότι μικρά κορίτσια ηλικίας από 11 ετών ακόμη προχωρούν σε σεξουαλικές συνευρέσεις με πολλά αγόρια ταυτόχρονα σε αρκετές περιπτώσεις, σε περιοχές του Λονδίνου. «Δεν υπάρχει πόλη ή χωριό στο οποίο να μην υπάρχει σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών» πρόσθεσε.

Το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία συνολικά 221 παιδιά ηλικίας 16-18 ετών και 136 από 10 έως 15 ετών καταδικάστηκαν για σεξουαλικά εγκλήματα.

Το πιο υψηλό ποσοστό καταγράφηκε στο Λονδίνο, όπου 52 παιδιά κρίθηκαν ένοχα για τουλάχιστον μία κατηγορία σεξουαλικής φύσεως, από παρενόχληση μέχρι βιασμό. Από αυτά τα 27 ανήκαν στο δεύτερο ηλικιακό γκρουπ.