Όταν μία selfie μπορεί να αποβεί μοιραία

Εκατοντάδες τα τραγικά περιστατικά από το 2011 και μετά


ΚΟΣΜΟΣ
0:55
05/10/2018
Όταν μία selfie μπορεί να αποβεί μοιραία
1
loading

Μερικές φορές η selfie, μια συνήθως αθώα διασκέδαση, έχει θανατηφόρα κατάληξη, όταν τραβιέται κάτω από ριψοκίνδυνες συνθήκες.

Μεταξύ 2011 - 2017 εκτιμάται ότι 259 άνθρωποι πέθαναν σε τέτοια περιστατικά, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την τέλεια και πιο ασυνήθιστη selfie. Ο μέσος όρος των θυμάτων ήταν 23 ετών, ενώ από άποψης φύλου το 72,5% ήταν άνδρες και το 27,5% γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Τα περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά συνέβησαν στην Ινδία και ακολούθως σε Ρωσία, ΗΠΑ και Πακιστάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πνιγμοί, τα μέσα μεταφοράς και οι πτώσεις ήταν κατά σειρά οι κυριότερες αιτίες θανάτου, ενώ υπήρξαν επίσης θάνατοι από ζώα, ηλεκτροπληξία και πυροβολισμούς. Τα περιστατικά αυξάνονται διαχρονικά, καθώς το 2011 υπήρχαν τρεις μόνο θάνατοι λόγω selfie, ενώ το 2016 98 και το 2017 93 θάνατοι. Μάλιστα, ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος (π.χ. ορισμένα θανατηφόρα τροχαία).

Η selfie είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο και συνήθως τραβιέται με «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, για να αναρτηθεί στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτιμάται ότι περίπου ένα εκατομμύριο selfie τραβιούνται κάθε μέρα από νέους 18 έως 24 ετών. Λόγω των κινδύνων που κρύβουν ορισμένες αυτο-φωτογραφήσεις, οι ερευνητές προτείνουν ορισμένες τουριστικές και άλλες περιοχές να χαρακτηρισθούν «ζώνες χωρίς selfie», π.χ. σε λίμνες, κορυφές βουνών ή ψηλά κτίρια, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα θανατηφόρου περιστατικού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εγώ ο μικρος

    Αυτο ονομάζεται γρηγορο ξεκαθαρισμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει