Πτήση της United Airlines προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ αφού είχε εκπέμψει σήμα έκτακτης ανάγκης, λόγω χαμηλής στάθμης στα καύσιμα.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση UA839, με 149 επιβαίνοντες, είχε απογειωθεί το Λος Άντζελες και είχε προορισμό το Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενεργοποιήθηκε συναγερμός έκτακτης ανάγκης λίγο πριν την προσγείωσή του, τα ξημερώματα της Τρίτης, τοπική ώρα.

Η United Airlines έκανε λόγο για μηχανικό ζήτημα και τόνισε πως όλοι οι επιβαίνοντες ήταν ασφαλείς. «Το αεροσκάφος προσγειώθηκε και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά» τόνισε σε ανακοίνωσή της. Ο πιλότος του 787-900 Dreamliner είχε σημάνει συναγερμό λόγω χαμηλής στάθμης καυσίμων.

Το αποτέλεσμα του συναγερμού ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, να κλείσει για λίγο το αεροδρόμιο και οι γύρω δρόμοι.

Όπως τόνιζε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας, τέτοιου είδους συναγερμοί σημαίνουν αυτόματα, μόλις το αεροπλάνο αρχίσει να καταναλώνει τα επιπλέον  αποθέματα καυσίμων. Είναι πιθανό οι ισχυροί άνεμοι, οι καιρικές συνθήκες και αλλαγές στην πορεία του αεροσκάφους να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο κατανάλωση καυσίμων.

Πάντως το Dreamliner θα είχε ακόμα 45 λεπτά πτήσης, με τα καύσιμα- ρεζέρβα.

(φωτογραφία αρχείου)