Ένα ζευγάρι «ομοφυλόφιλων» πιγκουίνων «απήγαγε» μικρό άλλης οικογένειας σε ζωολογικό κήπο της Δανίας, ενώ οι γονείς του είχαν πάει για… κολύμπι.

Οι δύο πιγκουίνοι του ίδιου φύλου ήθελαν να γίνουν γονείς και πιθανόν να θεώρησαν ότι η μητέρα και ο πατέρας του μικρού ήταν αμελείς, σύμφωνα με φύλακα του ζωολογικού κήπου. «Οι γονείς εξαφανίστηκαν και το μικρό απλώς απήχθη» δήλωσε, τονίζοντας ότι η ευθύνη από την πλευρά του «ετεροφυλόφιλου» ζευγαριού βαραίνει κυρίως τον πατέρα.

«Ξέρω ότι το θηλυκό ήταν πολύ στοργικό με το μικρό και επίσης πολύ επιθετικό σε εμάς τους ανθρώπους όταν το πλησιάζουμε. Νομίζω ότι η μητέρα είχε πάει για να πάρει το μπάνιο της και είχε έρθει η σειρά του αρσενικού να προσέχει το μικρό. Μπορεί μετά να έφυγε και το ομοφυλόφιλο ζευγάρι να σκέφτηκε “Είναι κρίμα, θα το πάρουμε εμείς”».

Όπως αναφέρει το nbcnews.com, ο ζωολογικός κήπος θα άφηνε τους δύο αρσενικούς πιγκουίνους να κρατήσουν το μικρό αν οι γονείς του δεν το έψαχναν, αλλά την επόμενη ημέρα ήρθαν αντιμέτωποι με το ζευγάρι και το μικρό επέστρεψε σε αυτούς.

Αφού παρατήρησαν τη στοργική φύση των δύο αρσενικών πιγκουίνων, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να τους δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία να γίνουν γονείς. Τους έδωσαν λοιπόν ένα αυγό από έναν θηλυκό πιγκουίνο που δεν ήταν σε θέση να το φροντίσει.