Αποχώρησαν από το χώρο έξω από το προεδρικό κτηνοτρόφοι οι οποίοι διαμαρτύρονταν επί δύο ημέρες για την απόφαση της κυβέρνησης να τους καταβάλει μόνο το 50% των υπεσχημένων κεφαλικών επιδοτήσεων.

Εκπρόσωπός των κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία δήλωσε ότι δίνουν διορία δύο ημερών στον υπουργό Γεωργίας προκειμένου να τους υποδείξει πού να μεταφέρουν τα ζώα τους αφού, όπως υποστήριξε, οι ίδιοι δεν μπορούν να τα συντηρήσουν αλλά και για να μην κατηγορούνται ότι τα κακομεταχειρίζονται.

Προειδοποίησε επίσης ότι, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς του κράτους, δεν θα διστάσουν να αποκόψουν το δρόμο Λεμεσού-Πάφου, αφήνοντας ελεύθερα τα ζώα τους που ανέρχονται σε διακόσιες πενήντα χιλιάδες.

Ο υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης είπε ότι αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα μοχλό πίεσης από πλευράς κτηνοτρόφων προς το κράτος, αλλά τόνισε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό το ότι όση πίεση και αν ασκήσουν δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα.

Ο κ. Αλετράρης δήλωσε επίσης ότι θα εγείρει το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Έως τότε, είπε χαρακτηριστικά, «ούτε υποσχέσεις μπορώ να δώσω, ούτε κούφια λόγια να πω».