Στο Σάλτσμπουργκ βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν, από όπου έστειλε ενωτικό μήνυμα στους Ευρωπαίους, τους οποίους κάλεσε να παραμείνουν «ενωμένοι» και με «συνοχή», καθώς πλησιάζει η τελευταία ευθεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

«Θα υπάρξουν εντάσεις», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο κορυφής των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

«Πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές, όμως οφείλουμε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit πρέπει να επιταχυνθούν, για να ολοκληρωθούν αυτό το φθινόπωρο, με μια συμφωνία αποχώρησης με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα εγκαταλείψει την Ε.Ε. στο τέλος Μαρτίου 2019.

Για τον Μακρόν, το σημαντικό είναι «να παραμείνουμε ενωμένοι, να έχουμε μια προσέγγιση των 27» και «να συνεχίσουμε να έχουμε συνοχή». «Πρέπει να βρεθεί μια λύση, όμως δεν πρέπει να βλάψει τη συνοχή, τη δύναμη των τεσσάρων ελευθεριών της ενιαίας αγοράς», διευκρίνισε.

Στο θέμα της μετανάστευσης, «έχουμε ανάγκη αποτελεσμάτων επειδή οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να είναι προστατευμένοι», δήλωσε ο Μακρόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υποστηρίζω την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αυξηθεί σε 10.000 η δύναμη της Frontex για να υπερασπιστεί τα σύνορα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε σε μια αναφορά στην πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Τέλος, ο Μακρόν εξέφρασε την επιθυμία του για μια «πιο αποτελεσματική πολιτική», προκειμένου να οργανωθεί η επιστροφή των μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου στην Ευρώπη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.