Τερματισμό της διαδικασίας λύσης επιδιώκουν οι Τουρκοκύπριοι

Εντείνονται οι προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους


ΚΟΣΜΟΣ
23:53
13/08/2012
Τερματισμό της διαδικασίας λύσης επιδιώκουν οι Τουρκοκύπριοι
1
loading

Η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί τον επίσημο τερματισμό της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να εντείνει τις προσπάθειες της για αναγνώριση του ψευδοκράτους και για να ξεκινήσει την συζήτηση για προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Την πληροφορία αναδημοσίευσαν τουρκοκυπριακά ΜΜΕ από τουρκικές εφημερίδες, στη βάση ενημέρωσης της οποίας έτυχε ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στη διάρκεια δείπνου στο πλαίσιο της μουσουλμανικής νηστείας.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται, ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται μόνο στα χαρτιά και σε τεχνικό επίπεδο και δεν αναμένεται να επαναρχίσουν μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Αναφέρεται επίσης, ότι μετά την δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογαν ότι «η Μόρφου δεν θα επιστραφεί» ξεκίνησε ροή επενδύσεων στην κατεχόμενη κωμόπολη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων, στην οποία φέρονται να έχουν προσφύγει σχεδόν 3.500 Ελληνοκύπριοι και προβάλλεται εκτίμηση του Ντερβίς Έρογλου, ότι αν μπορούσαν να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα το περιουσιακό θα μπορούσε να λυθεί κατά το 75% με αποζημιώσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar NTG

    Με αποζημιώσεις να βρεθεί λύση για το "περιουσιακό"????? Και για το γεγονός ότι μιλάμε για ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ εδάφη, όπως επίσης και ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ για όσους σφάξατε στα καλά καθούμενα πως θα βρεθεί λύση??? ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει