Ένα αν μη τι άλλο πρωτότυπο έπαθλο κέρδισε σε κλήρωση ένας Ολλανδός: ένα βιβλιοπωλείο στην Ουαλία!

Πρόκειται για το βιβλιοπωλείο Bookends στο Κάρντιγκαν της δυτικής Ουαλίας, το οποίο ο Πολ Μόρις άνοιξε πριν από τέσσερα χρόνια. Αν και η επιχείρηση είναι κερδοφόρα και θα μπορούσε να την πουλήσει για ένα σεβαστό ποσό, ο Μόρις είναι αναγκασμένος να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα λόγω της οστεαρθρίτιδας από την οποία υποφέρει, Έτσι, αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει σε κάποιον άλλο την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του να αποκτήσει ένα δικό του βιβλιοπωλείο, δωρεάν. Τους τελευταίους τρεις μήνες οποιοσδήποτε ξόδευε πάνω από 20 λίρες στο κατάστημά του, αυτομάτως έμπαινε σε κλήρωση για την απόκτηση του βιβλιοπωλείου.

Την περασμένη εβδομάδα, σε μία εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Μόρις, έκανε την κλήρωση, βάζοντας χαρτάκια με τα ονόματα των 60 υποψήφιων διαδόχων του στο καπέλο του, και τραβώντας αυτό που έγραφε το όνομα του Ολλανδού Ceisjan Van Heerden.

Μιλώντας στον Guardian, ο Μόρις ανέφερε: «Σκέφτηκα να το πουλήσω, αλλά αντ’ αυτού σκέφτηκα, ας δώσω σε κάποιον μία ευκαιρία στη ζωή που ίσως να μην είχαν αλλιώς. Αρχή μου ήταν να σιγουρέψω ότι το κατάστημα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καλά χέρια. Ο Ceisjan είναι τακτικός πελάτης και χαίρομαι πραγματικά που είναι αυτός – θέλει να το λειτουργήσει. Μπορείς να έχεις ένα πολύ καλό εισόδημα από αυτό».

Από την πλευρά του, ο τυχερός Ολλανδός δήλωσε «σοκαρισμένος» στην εφημερίδα Tivyside Advertiser. «Λατρεύω τα βιβλία και διαβάζω πολύ, και απλώς έτυχε να βρίσκομαι στο κατάστημα όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο έκανε ένα ρεπορτάζ για την απόφαση του Πολ να το βγάλει σε λοταρία και αγόρασα έναν λαχνό», ανέφερε.

Ο Van Heerden, που εργάζεται στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μίας εταιρείας, θα αναλάβει επισήμως τη διοίκηση του βιβλιοπωλείου στις 5 Νοεμβρίου και αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με έναν φίλο του από την Ισλανδία, με τον οποίο δεν έχει συναντηθεί ποτέ, όμως γνωρίζονται μέσω Διαδικτύου εδώ και εννέα χρόνια.