Το νεογέννητο παιδί τους πούλησε ένα ζευγάρι στην Ινδία, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να πληρώσουν τη θεραπεία του μεγαλύτερου γιου τους που ήταν άρρωστος.

Η Σάντγια Ντέβι, ο σύζυγός της και άλλα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν χθες σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας στην Σριγκανγκαναγκάρ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα του ομόσπονδου κρατιδίου Ρατζαστάν.

Το ζευγάρι απελευθερώθηκε μετά την καταβολή εγγύησης και το μωρό γύρισε πάλι στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV στην έγκυο Ντέβι προσφέρθηκαν 40.000 ρουπίες (588 ευρώ) από ένα ζευγάρι, γείτονές της, εάν έκανε ένα γιο και τους τον έδινε για υιοθεσία.

«Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι άρρωστο έτσι ήμουν αναγκασμένος να δώσω το νεογέννητο για υιοθεσία για 40.000 ρουπίες, αλλά μου έδωσαν μόνο 20.000 ρουπίες (περίπου 294 ευρώ)», είπε ο πατέρας, που εργάζεται σε μια θέση μερικής απασχόλησης ως πωλητής.

Οι αρχές άσκησαν δίωξη σε βάρος 11 ανθρώπων, περιλαμβανομένου του ζευγαριού που προσφέρθηκε να αγοράσει το βρέφος, της μαίας και αξιωματούχων που φέρονται ότι ετοίμασαν τα απαραίτητα έγγραφα, σύμφωνα με την αστυνομία.