Τεράστιος κίνδυνος για την Καμπέρα από δασικές πυρκαγιές

Τα στοιχεία φέρνουν ανησυχία στις Αρχές της αυστραλιανής πρωτεύουσας


ΚΟΣΜΟΣ
16:40
07/09/2018
Τεράστιος κίνδυνος για την Καμπέρα από δασικές πυρκαγιές
loading

Τη μεγαλύτερη απειλή δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Καμπέρα, σύμφωνα με την προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, απευθύνθηκε η προειδοποίηση πως οι καλοκαιρινές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή στην Αυστραλία, είναι συγκρίσιμες με τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές του 2003. Τη χρονιά που πέρασε καταγράφηκαν οι χαμηλότερες βροχοπτώσεις από το 1982, ενώ στο αεροδρόμιο της Καμπέρα οι βροχοπτώσεις άγγιξαν μόλις το 19% του μέσου όρου τον περασμένο Ιούλιο.

Παρότι οι δημοτικές Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν δασικές πυρκαγιές από ότι το 2003, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καλούν τους κατοίκους να προσέχουν και να μην εφησυχάζουν.

Το 2003 οι πυρκαγιές μαίνονταν για πέντε σερί ημέρες μεταξύ 18 και 22 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 490 να τραυματισθούν, 500 σπίτια να καούν ολοσχερώς και πάνω από το 70% των βοσκοτόπων, των καλλιεργειών και των πάρκων της περιοχής να υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Το κόστος ανοικοδόμησης για αυτήν την καταστροφή εκτιμήθηκε σε 350 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (251 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει