Όλοι οι Ιρανοί που απήχθησαν από τους σύρους αντάρτες την περασμένη εβδομάδα είναι ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, διαψεύδοντας δήλωση των σύρων ανταρτών ότι τρεις όμηροι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στην επαρχία της Δαμασκού.

Σύροι αντάρτες που πραγματοποιούν μάχες κατά των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ ακινητοποίησαν λεωφορείο που μετέφερε τους 48 Ιρανούς στη Δαμασκό στις 4 Αυγούστου, τους οποίους και απήγαγαν με την υποψία ότι τα πρόσωπα αυτά είναι στρατιωτικοί. Το Ιράν υποστηρίζει ότι είναι προσκυνητές που μετέβαιναν σε σιιτικούς ιερούς τόπους στη Δαμασκό.

«Οι επαφές που είχαμε για να πληροφορηθούμε για την τύχη των απαχθέντων προσκυνητών δείχνουν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι έγιναν μάρτυρες. Τα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό είναι ψευδή», δήλωσε ο Μοζτάμπα Φερντοσιπούρ, ο επικεφαλής του τμήματος για τη Μέση Ανατολή στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί είπε χθες ότι μεταξύ των ομήρων υπάρχουν και απόστρατοι των Φρουρών της Επανάστασης, της επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης του ισλαμικού καθεστώτος.