Τα μέλη των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους περίπου 450 εργαζόμενους που έχουν παγιδευτεί σε ένα τούνελ που πλημμύρισε στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας. Το πέρασμα του τυφώνα Ντάμρεϊ από την περιοχή προκάλεσε σφοδρές βροχοπτώσεις ο απολογισμός των οποίων ανήλθε σε τουλάχιστον δέκα νεκρούς, ενώ 11 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν σε μια υπό κατασκευή στοά του σιδηροδρομικού δικτύου στην Τσάοταο, κοντά στην πόλη Μπενσί, ανέφερε το κινεζικό ραδιόφωνο.

Περίπου 20 από τους παγιδευμένους εργαζόμενους διασώθηκαν νωρίτερα χθες, αφού πυροσβέστες τους τράβηξαν με σχοινιά.

Τα νερά, που έφτασαν τα δύο μέτρα, πλημμύρισαν το τούνελ αφού οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση δύο ποταμών.

Άλλα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες στις οποίες απεικονίζονται αστυνομικοί να προχωρούν στη διάσωση πολιτών με ελικόπτερα το σαββατοκύριακο σε χωριά που αποκόπηκαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας, πάνω από 110.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι στην πόλη Σιουγιουάν, ενώ 447.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Ο τυφώνας Ντάμρεϊ έχει πλήξει 2 εκατ. ανθρώπους στην Λιαονίνγκ, όπου διεκόπη η ηλεκτροδότηση και παρέλυσαν οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, αφού από την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους στην κοντινή επαρχία Σαντόνγκ.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, κατολίσθηση παγίδευσε σήμερα τουλάχιστον 200 ανθρώπους στο χωριό Τιέτζια, πάντως οι 80 διασώθηκαν.