Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας πήγε στην Ιθάκη, αλλά η Πηνελόπη δεν ήταν εκεί

«Στην προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση θα κινηθεί χωρίς όρους και χωρίς όρια»


ΚΟΣΜΟΣ
16:28
25/08/2018
Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας πήγε στην Ιθάκη, αλλά η Πηνελόπη δεν ήταν εκεί
26
loading

Πολύ αργά πήγε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιθάκη, όπως αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «γιατί θα μπορούσαμε τον Φεβρουάριο του 2015 να έχουμε βγει από το δεύτερο Μνημόνιο», όπως λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πρόκληση -λόγω των χειρισμών της- «τεράστιας βλάβης» στη χώρα.

Προσθέτει, ότι «από την άλλη μεριά, (ο κ. Τσίπρας) πήγε στην Ιθάκη πολύ νωρίς, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική μεταβολή και με τη χώρα στην γκρίζα περιοχή του τέταρτου Μνημονίου».

«Νέο ξεκίνημα μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον διαμορφωθούν νέες πολιτικές συνθήκες, τέτοιες που θα επιτρέψουν στην κοινωνία να υιοθετήσει το πρόταγμα μιας κανονικής ευρωπαϊκής, ανταγωνιστικής χώρας, που αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς, βγαίνει από τη μιζέρια της στασιμοχρεοκοπίας και δίνει ξανά ευκαιρίες στους ανθρώπους της και ιδίως στους νέους» τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει βρεθεί εκτός δανειακού πλαισίου, αλλά και εκτός αγορών, με μόνο το cash buffer, σε μια πολύ κακή συγκυρία με επίκεντρο αφενός την Ιταλία και αφετέρου την Τουρκία. Η πολιτική αντίληψη που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας στην Ιθάκη είναι η συνταγή της στασιμοχρεοκοπίας και της καθήλωσης στο καθαρτήριο του "μέσα-έξω" απο την κρίση. Όλα συνεπώς εξαρτώνται από τις πολιτικές επιλογές της κοινωνίας».

Επικρίνει την κυβέρνηση ότι«"γλείφουν εκεί που έφτυναν, δηλαδή στο PSI/OSI του 2012, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις δεσμεύσεις και τα κεκτημένα του 2012», και σημειώνει ότι επειδή το 2012 «μειώθηκε κατά 60% το ποσό των τόκων που καταβάλλεται ετησίως για την εξυπηρέτηση του χρέους», επιτρέπεται τώρα «ο σχηματισμός πρωτογενών πλεονασμάτων».

«Η μακροχρόνια όμως δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα πριν κάν αποφασισθούν οι μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις που επηρεάζουν το μέγεθος του χρέους, με παράλληλη αποδοχή της πρόβλεψης για πολύ μικρό μέσο ποσοστό πραγματικής μεγέθυνσης της τάξης του 1% του ΑΕΠ, συνιστά εγκλωβισμό της χώρας» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να μην οδηγηθεί η Ελλάδα σε νέο αίτημα bailout, αλλά διατηρείται ανοιχτή η εκκρεμότητα της βιωσιμότητας του χρέους που «οδηγεί στο αίτημα για νέα δέσμη μέτρων σχετικών με το χρέος και αυτά παραπέμπονται από τους εταίρους στο 2032».

Προσθέτει ότι η «μυθολογική αντιστοιχία» αυτής της κατάστασης «δεν είναι η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αλλά η λερναία ύδρα στον βαλτότοπο της Λέρνης στην Αργολίδα».

Κληθείς να σχολιάσει την θετική στάση των ευρωπαίων εταίρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ως τον πιο εύκολο και βολικό συνομιλητή της τρόικας, των ευρωπαϊκών θεσμών και των κυβερνήσεων των μεγάλων κρατών-μελών από τον Ιούλιο του 2015», και προσθέτει ότι στις Βρυξέλλες, λόγω της στάσης της κυβέρνησης, «δεν γίνεται αντιληπτή η διπλή γλώσσα της», ενώ «αρκεί να διαβάσουν την δήλωση της Ιθάκης για να δουν τις πραγματικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα».

Αναφέρει επιπλέον ότι «το αφήγημα του success story» δεν το υιοθετεί «κανένας σοβαρός αναλυτής ούτε και η αγορά».

Ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη κάνει λόγο για «απροκάλυπτη μισαλλοδοξία του εθνικολαϊκισμού», προσθέτοντας ότι η δική του αντίληψη για το τι είναι προοδευτικό «δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις και τις πρακτικές της οντότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζοντας ότι «το πρώτο ζητούμενο είναι η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, εκτιμά ότι στην προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση «θα κινηθεί χωρίς όρους και χωρίς όρια με βασικό εργαλείο κάποιους διαύλους επιρροής στη Δικαιοσύνη και τα γνωστά απολύτως ελεγχόμενα από αυτήν μέσα ενημέρωσης», τονίζει την αναγκαιότητα «δημοκρατικής επαγρύπνησης» και εκφράζει την βεβαιότητα ότι «η δημοκρατική παράταξη θα δώσει τον τόνο της υπεύθυνης και μαχητικής αντιμετώπισης των προκλήσεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar colonel Roy Mustang

  Ωστε μίλησε ο σοσιαλιστής Βενιζέλος.Τσιμουδιά τηρούν άπαντες οι καθσετωτικοί, για την συμβουλή που φιλικά δημοσίως έδινε ο καρατζαφέρης στον Σαμαρά: "Αντώνη Σαμαρά,αν το θέλης να μην έλθη ο ΣΥΡΙΖΑ στήσου εμπρός σε σαράντα δημοσιογράφους,λέγε "Καταργώ τον ΕΝΦΙΑ".Αν χολωθή η Φράου το πάς αμέσως σ'εκλογές,και Νικάς,γίνεσαι Εθνικός Ήρωας".
  Μάλιστα ο Καρατζαφέρης,ως ιδρυτής των Ευρωσκεπτικιστών,μας προειδοποιούσε, στον αέρα, στις 20.9.2014, στην εκπομπή «Ενικός»,προς τον Χατζηνικολάου ότι:"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Έμπολα.Δεν πρόκειται ν’αφήση τίποτε όρθιο",το ακούει ο Χατζηνικολάου,κόντεψε να τον βαρέση !

 2. avatar Μίλησε ο mr ενφια

  Εσύ κ ο στραβός ανάγκασατε τον κόσμο να στραφεί στον κατάστροφεα τσιπρα για να γλητωσει από σας! Λες, λες, λες και ουσία μηδέν! Φάε καλύτερα!

  1. avatar Ανάστατος

   Συμφωνώ.

 3. avatar Nv

  Mπραβο Βαγγελα την ειπες

 4. avatar Tsakali

  Δρόμο ακόμα εδώ είσαι;αποτυχημένο σιχαμα της πολιτικής..βαριέμαι να γράψω για σένα. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε λέξη ..χάσου...

 5. avatar ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΨΗΦΟΦΌΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ

  ΚΌΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΌ ΑΛΛΆ ΕΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΌ ΤΑ ΚΌΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ????? ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΔΎΣΚΟΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΊΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑΜΕ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΆ!!!!!! ΑΛΛΆ ΤΏΡΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΎΨΕΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΠΊΣΩ!!!!!

 6. avatar PanosGianaros

  Αυτός ο τύπος δεν έχει καταλάβει ότι ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας η Πατησίων - - ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ - - επι των ημερών του . . . . . νέκρωσε ....!
  Αν και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ανοίχτηκαν είχαν όλες την ίδια επωνυμία .....!
  ΠΩΛΕΙΤΑΙ . . . . . . ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ .
  Αριστερά και δεξιά του δρόμου ίδιοι ιδιοκτήτες...!

  Δεν ιδρώνει το αυτί του ........ ιδρώνει μόνο ο κ... του , , αυτός που ήθελε θωρακισμένη Μερσεντές των 80.000.000 ευρώ για να παίρνει τον αέρα του ....!
  Ο κατα τον Ανδρέα Παπανδρέου . . . . . ΚΕΝΟΦΑΝΗΣ ....!

 7. avatar Douskas John

  Το οτι όλοι οι πολιτικοί μας επικαλούνται τους αρχαίους Ελληνες δείχνει και την μιζέρια αυτου του τόπου. Η οπως λένε και οι ξένοι για εμας όταν εμείς πηγαίναμε στον Άρη οι έλληνες προσκυνούσαν αγίες παντόφλες.

 8. avatar ΑΝΩΝΗΜΟΣ…………………………..

  είπε ο γάιδαρος τον πετινό καφάλα αντε λιγο τσίπα λίγο ντροπή δεν έχετε ας ξυπνήσει επιτέλους αυτό ο λαός μεχρι πότε θα κοιμάτε έλεος εχει χαθεί πάσα ειδέα..δεν ειπάρχει ενας πατριώτης μα πονάει τον τόπο του να δώσει τέλος πάντων μιά λύση;έλεος....................................

 9. avatar Rip

  Η ατιμωρησία αποθρασύνει

 10. avatar Νεκταρία

  Μιλάνε όλοι, μιλάν και οι...

 11. avatar Δεν δικαιούται δια να ομιλεί!

  Όσο μιλάει μας θυμίζει την καταστροφή που προκάλεσε στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Με τον αυταδελφό του προδότη Σαμαρά. Δυστυχώς η συνεργασία συνεχίζεται από τους Μητσοτάκη - Φώφη. Για να μας ξαναβάλουν στο μνημόνιο αν τους δώσουμε την ευκαιρία.

 12. avatar KOLION SIOS

  ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ,,,, ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ,,,,,,,,

 13. avatar Τι λες ρε λεβεντη

  Δεν ηταν εκει η Πηνελοπη?Ε ωρα ειναι τωρα να μας πεις οτι τοπεξες μνηστηρας και μολις σε ειδε ξετρελαθηκε απο τη γοητεια σου παρατησε κεντημα και αργαλειο και σ ακολουθησε να τη βρει ερωτικα με την αφεδια σου.Ετσι ειναι στη χωρα αυτη αντι να εισαι στα κατεργα κανεις και χιουμορ σε ποιον? Σ αυτον που ευτυχως δεν εχει τα μουτρα σου.ΑΕΙ ΚΑΙ [ δεν γραφεται η λεξη ]..

  1. avatar Ανάστατος

   Μπράβο σου ,συμφωνώ.

 14. avatar fire40

  Να ψηφιστει αμεσως η παραμονη των βουλευτων σε ενεργεια μονο για 8 χρονια. Οποιος εχει τα κοτσια να ψηφισει αυτο το νομο ετσι ωστε τετοιοι τυποι να μην βρισκουν χωρο. Επαγγελματιες πολιτικοι δεν πρεπει να εχουν μελλον πουθενα. Παραγνωριζονται και αποκτουν δικαιωματα και αντε μετα να τους κατεβασεις απο τους θωκους.

 15. avatar ORUE

  Ειπε ο επίτιμος διδάκτορας νομικής του Πανεπιστημίου La Trobe (της τρόμπας) της Μελβούρνης!

 16. avatar James b.

  Σε είδαμε και εσένα πόσο πεοφυλαξες το λαό,οι νέοι τότε είναι μεσήλικες με οικογένεια... όσοι το πήραν απόφαση....με τεράστια πρόβλημα και ένα τούνελ δίχως τέλος ... κύριε Βενιζέλο.Χαραμισατε γενιές.

  1. avatar Ανάστατος

   Μπράβο σου,συμφωνώ.

 17. avatar Καστοριά

  Χα χα χα χα χα καλό !!!!!

 18. avatar ΤΩΡΑ ΌΤΑΝ ΒΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ

  ΤΈΤΟΙΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΓΏ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΕΝΏ ΕΣΎ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΌ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ, ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ????!!!!

 19. avatar criskalts

  Καλά, ο τροφαντός κύριος ακόμα διαφημίζει το PSI του; Νομίζει οτι απευθύνεται σε Αβορίγινες;
  Το PSI έσβησε το μέρος του κρατικό χρέος που αναλογούσε ΜΟΝΟ σε όσους κατείχαν ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου στο εσωτερικό, δηλ ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, μικροομολογιούχους κλπ. Αυτοί με λίγα λόγια είδαν τα ομόλογά τους να γίνονται μαρουλόφυλλα.
  Αντίθετα παρέμεινε και μάλιστα έντοκο ΟΛΟ το μέρος του κρατικού χρέους που κατείχαν ΚΥΡΙΩΣ οι Ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες.
  Στην ουσία δλδ ο θρασύς αυτός τύπος διέσωσε τις τράπεζες των χωρών της ΕΕ, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την Χώρα.
  Ρε άιντε από δω.
  Εάν ο Κούλης τον χρησιμοποιήσει για να συγκυβερνήσει, θα καταντήσει την ΝΔ εσχατιά της ψοφοδεξιάς.

 20. avatar papmi

  Την μπέρδεψε με την Περιστέρα !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει