Η Delfast Bikes είναι μια νεοφυής εταιρεία από την Ουκρανία που ξεκίνησε αναζητώντας χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter.

Η εταιρεία κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους τη μεγάλη αυτονομία. Για την ακρίβεια διαθέτουν αποδεδειγμένα τη μεγαλύτερη αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο όχημα.

Τα δύο πιο δημοφιλή μοντέλα της είναι το Prime και το Top και, όπως αναφέρει ο επικεφαλής επικοινωνίας της Delfast Bikes, Ντίμα Μπουχάνεβιτς, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες παραδόσεις.

Το Prime χρησιμοποιεί μπαταρία 48V και 64Ah με συνολική χωρητικότητα 3 kWh, η οποία του χαρίζει την εξωπραγματική για τα δεδομένα του οχήματος αυτονομία των 367 χλμ με μια πλήρη φόρτιση που διαρκεί έξι ώρες. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι και η μεγαλύτερη που έχει καλυφθεί έως σήμερα από ηλεκτρικό ποδήλατο, γεγονός που επιβεβαιώνεται με κάθε επισημότητα καθώς έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Στην επίτευξη του ρεκόρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο η μέση ταχύτητα που ήταν σταθερά στα 21,5 χλμ/ώρα.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το βάρους 44 κιλών μοντέλο είναι τα 55 χλμ/ώρα.

Το έτερο μοντέλο ονομάζεται Top. Φέρνει πιο πολύ σε enduro μοτοσυκλέτα και προορίζεται κυρίως για χρήση εκτός δρόμου. Ζυγίζει 62 κιλά και χρησιμοποιεί μπαταρία 72V 48Ah χωρητικότητας 3,5 kWh που του χαρίζει 280 χλμ αυτονομία. Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες που φτάνουν έως τα 80 χλμ/ώρα και προσφέρεται με τέσσερα διαφορετικά προφίλ οδήγησης (riding modes).

Οι τιμές των δύο μοντέλων είναι τσουχτερές καθώς το Prime κοστίζει 6.000 δολάρια και το Top 1.000 δολάρια παραπάνω. Το θετικό από την άλλη είναι ότι στην τιμή περιλαμβάνονται και τα έξοδα αποστολής σε όλον τον κόσμο…