Ενεργό ρόλο στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το Σεπτέμβριο θα διαδραματίσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Στο συνέδριο θα δοθεί επισήμως το χρίσμα στον νυν πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, ο Κλίντον θα εκφωνήσει ομιλία στην έναρξη του συνεδρίου, σε μια προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς να εμπιστευτούν για δεύτερη φορά τον Ομπάμα στις εκλογές τις 6ης Νοεμβρίου.

Το συνέδριο των Δημοκρατικών θα διεξαχθεί μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα. Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να λάβει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Μιτ Ρόμνεϊ, στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στην Τάμπα της Φλόριδας.

Ο Κλίντον, που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, είχε εκφωνήσει ομιλία και στο προηγούμενο συνέδριο των Δημοκρατικών, πριν από τέσσερα χρόνια, στο Ντένβερ του Κολοράντο. Η κίνησή του αυτή είχε τότε ιδιαίτερη σημασία αφού κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το χρίσμα του κόμματος, οπότε ο Ομπάμα είχε ως βασική του αντίπαλο την Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος τον είχε επικρίνει, τονίζοντας κυρίως την έλλειψη εμπειρίας του.

Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο 66χρονος Κλίντον έχει σταθεί στο πλευρό του Ομπάμα, προσφέροντάς του μεταξύ άλλων την επιρροή του και το δίκτυο των γενναιόδωρων δωρητών του. Πρόσφατα δήλωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος ο Ρόμνεϊ η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι καταστροφική για τη χώρα και για όλο τον κόσμο.