Οι «μορμόνοι» διορθώνουν το όνομά τους

Θέλουν πλέον να λέγονται «μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών»


ΚΟΣΜΟΣ
2:27
21/08/2018
Οι «μορμόνοι» διορθώνουν το όνομά τους
6
loading

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, η οποία είναι γνωστότερη με τη λακωνικότερη ονομασία «Μορμόνοι» δεν επιθυμεί πλέον να χρησιμοποιείτε αυτός ο όρος για τους πιστούς της, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν αλλάξαμε ονομασία. Διορθώνουμε ένα όνομα», διευκρίνισε ο Ράσελ Νέλσον, ο πρόεδρος της Εκκλησίας, σύμφωνα με τη Deseret News, μια εφημερίδα της Πολιτείας Γιούτα όπου οι μορμόνοι αποτελούν την πλειονότητα.

Η Εκκλησία προτιμά να αναφέρονται σ' αυτήν με μια από τις ακόλουθες εκφράσεις: «Η Εκκλησία», «Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού» ή «Αναδιοργανωμένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού», επιμένωντας ότι ο όρος «Εκκλησία των Μορμόνων», αν και χρησιμοποιείται ευρέως, δεν είναι ο επίσημος. Οι πιστοί δεν θα πρέπει επίσης να αποκαλούνται «μορμόνοι» αλλά «μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών».

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών ιδρύθηκε το 1830 και σήμερα αριθμεί 16 εκατομμύρια μέλη. Αποστολή της είναι η αποκατάσταση της «αληθινής Εκκλησίας» στην αρχική αγνότητά της, ώστε να προετοιμάσει την επιστροφή του Χριστού. Βασίζει τα διδάγματά της στο «Βιβλίο του Μόρμον» –από το όνομα ενός προφήτη– το οποίο θεωρεί ότι είναι η «αποκατεστημένη» εκδοχή του αληθινού λόγου του Ιησού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΤΣΟΥΤΣΟΥ

  Και γω μορμονος ειμαι ,πολυγαμικος

 2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Όπως το είπε και μας προειδοποίησε ο Ιησούς Χριστός έγινε. Ο Ιησούς Χριστός είπε ότι (θα έρθουν πολλοί ψευδοπροφήτες+ψευδοχριστοι και θα πλανησουν πολλούς) Ματθαίος 24:24. Ιδιαίτερα πέφτουν θύματα ψεύτικων θρησκειών+ψεύτικων αντιπροσώπων του Θεού άνθρωποι που δεν διαβάζουν οι ίδιοι την Αγία Γραφή αλλά περιμένουν από \"ειδικούς\" και \"πεφοτισμένους\" ή \"ρασοφορους σπεσιαλίστες\" να τους οδηγήσουν στον Θεό και στην αλήθεια του Ιησού Χριστού. Το φαιδρο με την εκκλησία των Μορμόνων είναι το εξής. Κάποιος άνθρωπος που ζούμε στην Αμερική ο Τζόζεφ Σμιθ ισχυρίστηκε ότι του εμφανίστηκε ένας άγγελος με το όνομα Μορμων εξού και το όνομα Μορμωνοι. Ο άγγελος του είπε να ξεθαψει κάποιες πλάκες που ήταν σε μια αρχαία+ άγνωστη γλώσσα. Ο Σμιθ μεταφρασε τις πλάκες στα Αμερικανικά αλλά μετά ισχυρίστηκε ότι οι πλάκες αυτές εξαφανίστηκαν από τον Θεό (ένα ακόμα μεγάλο ψέμα του ψευδοπροφήτη Τζόσεφ Σμιθ).Το βιβλίο του Μορμων όπως λέγεται αυτό που έγραψε ο Σμιθ λέει πολλές φανταστικές ιστορίες αλλά η πιο φαιδρή είναι ότι ο Ιησούς Χριστός μετά την ανάληψη του δεν πήγε στον αλλά στην Αμερική για να κηρύξει στους Ινδιάνους της Αμερικής. Για να είναι κάποιος μέλος της εκκλησίας των Μορμόνων πρέπει να πιστεύει σε αυτό το παραμύθι.Επίσης ο ιδρυτής της θρησκείας αυτής ο ψευδοπροφήτης Τζόσεφ είχε μια αδυναμία στις γυναίκες.Έτσι παντρεύτηκε πολλές γυναίκες (εξού+ οι Μορμόνοι δέχονται+ εξασκούν την πολυγαμία.Ο Ιησούς Χριστός όμως είπε ότι ο Θεός δημιούργησε μια γυναίκα για έναν άντρα.Ότι άλλο είναι αμαρτία.

 3. avatar Θεοπαλαβοι

  είναι όλοι αυτοί. Και έχουν μανία, οπως εξάλλου όλες οι αιρέσεις, με τους ψευδοπροφήτες τους οι οποίοι έκοβαν και έραβαν τα διδάγματα του Ιησού σύμφωνα με τους πόθους τους πχ παιδοφιλία, πολυγαμία, εξουσία

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Να ξέρεις κάτι. Ότι ο διάβολος προσπαθεί να μιμηθεί το αληθινό αλλά και να διαστρεψει την αλήθεια. Είναι όπως με την πλαστογραφία των χαρτονομισμάτων. Σε ποια κάνουν πλαστογραφία οι πονηροί; Σε κάτι που υπάρχει και έχει αξία για να κερδίσουν από το ψέμα τους. Το ίδιο γίνεται με τις ψεύτικες θρησκείες. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού της Αγίας Γραφής και του Ιησού Χριστού και προσπαθούν να κάνουν οπαδούς. Ιδιαίτερα άνθρωποι που δεν διαβάζουν οι ίδιοι την Αγία Γραφή πέφτουν εύκολα θύματα τέτοιων πονηρών ανθρώπων. Αλλά ο άνθρωπος δεν φτάνει να μην ξεγελαστει από το ψέμα αλλά πρέπει να ζει και μέσα στην αλήθεια. Πρέπει να αγαπά, να ζει+ να κηρύττει την αλήθεια. Και ο Ιησούς Χριστός είπε (εγώ είμαι η οδός η αλήθεια και η ζωή) Ιωάννης 14:6. Για παράδειγμα τι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός για το γάμο και το διαζύγιο; Οι ψεύτικες θρησκείες διδάσκουν ή επιτρέπουν στα μέλη τους να κάνουν την αμαρτία ή πράγματα που απαγορεύει ο Ιησούς Χριστός+τα ονομάζει αμαρτία. Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε ότι ο Θεός δημιούργησε έναν άντρα+ μια γυναίκα. Οτιδήποτε άλλο είναι αμαρτία. Ακόμα+ το διαζύγιο για τον Ιησού Χριστό είναι αμαρτία (εκτός+αν το μέλος έκανε πορνεία-μοιχεία) αλλά και όποιος παντρεύεται χωρισμένο μοιχεύει. Τι κάνουν οι ψεύτικες θρησκείες. Οι μωαμεθανοί και οι μορμόνοι επιτρέπουν στους άνδρες να παντρευτούν πολλές γυναίκες. Η ορθόδοξη εκκλησία επιτρέπει σε ανθρώπους που είχαν προγαμιαίες σχέσεις να παντρευτούν ή παντρεύει μέχρι 3 φορές τους ανθρώπους. Όλες αυτές είναι αιρέσεις.

 4. avatar Gianns

  Αυτό πάντα ήταν το όνομα τους. Anyway η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.

  1. avatar petrsss

   Εγώ πάλι ξέρω ότι αυτό ίσχυε πάντα, δεν ήταν το όνομα τους, απλά το βιβλίο που χρησιμοποιούν έχει το όνομα Mormon, αν μιλήσεις μαζί τους για να σου περιγράψουν τι πιστεύουν κλπ, αν τους πεις Μορμόνους στο λένε ότι δεν τους αρέσει να τους αποκαλούν έτσι, απλά λέγανε ότι είναι μέλη της \"Εκκλησία του Χριστού\" κλπ. Απλά λίγο μακρύ το όνομα τους ρε παιδί μου άντε να το θυμάσαι όλο, να συναντήσεις κανέναν στον δρόμο και να προσπαθείς να το πεις :p :p :p

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει