Τη ζωή τους και την ακεραιότητάς του ρισκάρουν οι νεαροί της φωτογραφίας πηδώντας από ύψος είκοσι μέτρων στη θάλασσα, συμμετέχοντας στο ολοένα και πιο δημοφιλές «tombstoning» που κερδίζει τη Βρετανία.

Οι φωτογραφίες είναι από το Dead Man’s Cove του Plymouth και από το «χόμπι» αυτό έχουν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι την τελευταία 7ετία.

Παρά τον σοκαριστικό αυτό απολογισμό, ενήλικοι και παιδιά κάνουν ουρά για να κάνουν τη ριψοκίνδυνη βουτιά αγνοώντας τις πινακίδες που αναγράφουν «κίνδυνος θανάτου».

Μόνο φέτος η ακτοφυλακή έχει βεβαιώσει τρεις θανάτους και τρεις τραυματισμούς από το «tombstoning». Ο 22χρονος Darren Teal έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα πηδώντας από ύψος σχεδόν δέκα μέτρων από μία γέφυρα, τη λεγόμενη «Devil’s Bridge», στο ποτάμι που περνούσε από κάτω. Φάνηκε να πέφτει κάπως παράξενα στο νερό και οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν όταν δεν βγήκε στην επιφάνεια.

Λίγες ημέρες μετά, ο Dan Mccullagh έχασε τη ζωή του πηδώντας από μια γέφυρα σε ύψος έξι μέτρων στον ποταμό Nene στο Northamptonshire.

Όσοι βουτούν στο νερό από μεγάλα ύψη επιδιώκουν να πέφτουν πρώτα με τα πόδια και με το σώμα όσο πιο ευθυγραμμισμένο γίνεται. Το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει στην τραγωδία καθώς η επίδραση της πρόσκρουσης στο νερό είναι μεγάλη και μπορεί να προκαλέσει από σπάσιμο οστών μέχρι και απώλεια αισθήσεων. Κι αυτό χωρίς να λάβει κανείς υπόψη τους βράχους που ενδεχομένως να βρίσκονται στο σημείο του άλματος.

Δείτε τις φωτογραφίες…