Τον τρόμο έζησε μία έφηβη Κούρδισσα Γεζίντι στη Γερμανία, όπου είχε ζητήσει άσυλο, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον τζιχαντιστή που την είχε αγοράσει το 2014 για σκλάβα του έναντι 100 δολαρίων και επί μήνες τη βίαζε και την κακοποιούσε, και ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε επίσης άσυλο στη Γερμανία.

Η Ashwaq Ta’lo ανέφερε πως ο βασανιστής της, Abu Humam, τη σταμάτησε στο δρόμο καθώς πήγαινε προς το σπίτι της στη Στουτγάρδη. «Πάγωσα όταν κοίταξα προσεκτικά το πρόσωπό του. Ήταν ο Abu Humam, με το ίδιο τρομακτικό μούσι και το άσχημο πρόσωπο», δήλωσε στο κουρδικό πρακτορείο Bas News.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Humam της είπε: «Είμαι ο Abu Humam και ήσουν μαζί μου για λίγο στη Μοσούλη. Και ξέρω πού μένεις, με ποιον μένεις και τι κάνεις».

Η Ashwaq αμέσως ενημέρωσε τον αδελφό της και απευθύνθηκε στη γερμανική αστυνομία, η οποία ταυτοποίησε τον άνδρα από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν, καθώς ήταν κι αυτός καταγεγραμμένος ως πρόσφυγας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η έφηβη αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γερμανία, τρία χρόνια μετά την άφιξή της εκεί, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο ασφαλής στο κουρδικό Ιράκ, όπου ζει ο πατέρας της. «Δεν θα επιστρέψω ποτέ», είπε.