Μία φάλαινα-δολοφόνος σταμάτησε να κουβαλά το νεκρό νεογέννητο μωρό της μετά από τουλάχιστον 17 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων κάλυψε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων (1.000 μιλίων), σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η φάλαινα «σθεναρά κυνηγούσε ένα κοπάδι σολομούς με αγέλη από άλλες φάλαινες» σε ένα θαλάσσιο στενό κοντά στον Καναδά.

«Η περιοδεία του θρήνου της έχει τελειώσει τώρα και η συμπεριφορά της είναι αξιοσημείωτα παιχνιδιάρικη», σημειώνει το Κέντρο Έρευνας Φαλαινών.

Όπως αναφέρει το BBC, οι φάλαινες-δολοφόνοι είναι γνωστό ότι κουβαλούν τα νεκρά νεογέννητά τους για μία εβδομάδα, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μητέρα «έσπασε το ρεκόρ».

Η μητέρα φάλαινα – γνωστή ως J35 – έχει συγκεντρώσει την προσοχή του κόσμου εδώ και ημέρες.

«Εικόνες που τραβήχτηκαν από την ακτή δείχνουν τη φάλαινα να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Το κουφάρι του μωρού έχει πιθανότατα βυθιστεί στον βυθό της θάλασσας μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ και οι ερευνητές μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την αυτοψία».

Η μητέρα φάλαινα εντοπίστηκε για πρώτη φορά να κουβαλά το νεκρό νεογέννητο στις 24 Ιουλίου, έξω από τις ακτές του νησιού του Βανκούβερ. Το μωρό θεωρείται ότι πέθανε την ίδια ημέρα. Τα αίτια του θανάτου είναι άγνωστα.

Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τις φάλαινες-δολοφόνους ως είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Οι συγκεκριμένες βασίζονται σε ένα είδος σολομού (Chinook) για να τρώνε, του οποίου ο πληθυσμός τα τελευταία χρόνια μειώνεται δραματικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο