Ο Κουβανός αντιφρονών Γκιγιέρμο Φαρίνιας, ο οποίος είχε συλληφθεί την Τρίτη στην Αβάνα κατά τη διάρκεια της κηδείας του Οσβάλντο Πάγια, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, αφού κρατήθηκε για λίγες ώρες από την αστυνομία, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους 50 αντιφρονούντες που συνελήφθησαν μαζί του αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι, ανακοίνωσε η Κουβανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης.

«Κρατήθηκα για περίπου εννέα ώρες στην αστυνομική σχολή της Ταράρα, μαζί με άλλους 20 αντιφρονούντες. Κατόπιν με έφεραν στο σπίτι μου», εξήγησε ο Φαρίνιας μιλώντας τηλεφωνικά από τη Σάντα Κλάρα, 270 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας.

Ο 50χρονος Φαρίνιας, που έχει γίνει γνωστός κυρίως από τις πολλές απεργίες πείνας που έχει κάνει, διευκρίνισε ότι δεν του έχουν απαγγείλει κατηγορίες, ούτε και στους υπόλοιπους που κρατήθηκαν μαζί του στην Ταράρα.

Οι αντιφρονούντες συνελήφθησαν κοντά στην εκκλησία όπου τελέστηκε η κηδεία του Πάγια, ο οποίος σκοτώθηκε την Κυριακή σε τροχαίο δυστύχημα.