Άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για την αποτροπή πυρκαγιών στην Πορτογαλία

Οι αρχές κάνουν τα πάντα ενόψει του κύματος καύσωνα


ΚΟΣΜΟΣ
23:27
30/07/2018
Άνευ προηγουμένου κινητοποίηση για την αποτροπή πυρκαγιών στην Πορτογαλία
4
loading

Η Πορτογαλία κινητοποίησε άνευ προηγουμένου ενισχύσεις ενόψει του κύματος καύσωνα, που αναμένεται να πλήξει τη χώρα την Τετάρτη, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες στοίχισαν πέρυσι τη ζωή σε 112 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

«Φέτος, θα κινητοποιήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων που έχει ποτέ αναπτυχθεί: 10.700 άνδρες και γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα», μεταξύ αυτών «εθελοντές πυροσβέστες, αστυνομικοί ή ακόμα και στρατιώτες» δήλωσε ο Εντουάρντο Καμπρίτα σε πορτογαλικά ΜΜΕ.

«Διπλασιάσαμε τη δομή της μόνιμης ομάδας επέμβασης» από «τους 500 στους 1.050 άνδρες και γυναίκες», που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από «56 εναέρια μέσα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την Τετάρτη, και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, η Πορτογαλία θα έρθει αντιμέτωπη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που ενδέχεται να ανέλθουν στους 45 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχή, σύμφωνα τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Θάλασσας και Ατμόσφαιρας της Πορτογαλίας (IPMA).

Ενώπιον αυτών των μετεωρολογικών προβλέψεων, «ενισχύουμε τις επιχειρήσεις ελέγχου ιδίως στις πιο ευάλωτες ζώνες», αναπτύσσοντας ήδη «μέσα επέμβασης», διευκρίνισε η Πατρίσια Γκασπάρ, η εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar 123456

  112 νεκροί. Τραγική ειρωνεία (Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Εκτάκτων Αναγκών)

 2. avatar οι καθεστωτικοί

  να βλέπουν μήπως καταλάβουν τι δεν έκαναν (αν και ήδη αποτίμησαν ότι δεν έκαναν κανένα λάθος).

  1. avatar τριαλαρο

   καλά να δουν και προς σουηδία πλευρά που δεν είχαν ούτε έναν νεκρό, και που κάποιοι παραιτήθηκαν, χωρίς κανέναν νεκρό το υπογραμμίζω.

 3. avatar Extremoulis

  Κι εδώ είναι πανέτοιμοι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει