Μέχρι πρότινος ήταν ένας αδέσποτος σκύλος με λίγες πιθανότητες επιβίωσης. Εδώ και λίγα 24ωρα όμως έχει αποκτήσει μια νέα, καλύτερη ζωή και έχει γίνει σταρ των social media λόγω της περιπέτειας που πέρασε.

Στις 12 Ιουλίου ο Τζάρετ Λιτλ, ένας ποδηλάτης που μαζί με την παρέα του βρέθηκε σε δάσος κοντά στο Κολόμπο της Τζόρτζια, εντόπισε έναν αδέσποτο σκύλο σε κακή κατάσταση καθώς είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

«Ήταν πολύ αδύνατος, φαίνονταν τα πλευρά τους, είχε εγκαύματα από άσφαλτο και σπασμένο πόδι», ανέφερε ο ποδηλάτης στο CBS News.

Η παρέα έδωσε στο ταλαιπωρημένο ζώο νερό και αποφάσισε πως με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να το πάρει μαζί της στην πόλη ώστε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από τη στιγμή που δεν υπήρχε αυτοκίνητο στην παρέα, ο Λιτλ αποφάσισε να φορτώσει το σκύλο στην πλάτη του και να τον οδηγήσει με το ποδήλατό του στο Κολόμπο.

Η σχετική φωτογραφία μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Facebook έγινε viral μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

Φτάνοντας στον Κολόμπο, συνάντησαν μια γυναίκα, την Άντρεα Σο, από το Μέιν, που βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι και μόλις είδε το σκύλο, ζήτησε να αναλάβει τη φροντίδα του.

«Αποφάσισε να τον κρατήσει και αμέσως πήγε σε ιατρείο για να τον φροντίσουν», ανέφερε ο Λιτλ. «Πλήρωσε τα έξοδα της επέμβασης και βρήκε μια εταιρεία που θα τη βοηθούσε να τον πάρει μαζί της το Μέιν για να ζήσει στη φάρμα της. Αν είχαμε φτάσει πέντε λεπτά νωρίτερα ή πέντε λεπτά αργότερα δεν θα συναντούσαμε αυτή τη γυναίκα», πρόσθεσε.

Ο σκύλος τον οποίο η γυναίκα ονόμασε Κολόμπο, έχει πια μια νέα ζωή στο Μέιν. Έχει αποκτήσει μάλιστα τη δική του σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Adventures of Columbo», όπου η νέα του ιδιοκτήτρια ενημερώνει για την πορεία της υγείας του, αλλά και για τις δραστηριότητές του.