Συγκλονίζουν τη βρετανική κοινή γνώμη οι φήμες που ήθελαν τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας να διατηρεί ερωτική σχέση με έναν από τους στενούς του συνεργάτες και οδήγησαν τον δεύτερο σε παραίτηση.

Η φημολογία για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του υπουργού Γουίλιαμ Χέιγκ ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν οι εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του με τον 25χρονο βοηθό του Κρίστοφερ Μάγιερς και έγραψαν ότι οι δυο τους είχαν μοιραστεί το δωμάτιο ξενοδοχείου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Μάιο. Οι δημοσιογράφοι υπαινίσσονταν πως ο Μάγιερς πήρε τη συγκεκριμένη θέση, γιατί διατηρούσε ερωτική σχέση με τον υπουργό και όχι γιατί πληρούσε τα προσόντα.

Με ανακοίνωσή του, το βράδυ της Τετάρτης, ο Χέιγκ διαψεύδει τις φήμες. «Διαθέτει τα προσόντα για τη θέση που κατέχει. Ο όποιος υπαινιγμός ότι ο διορισμός του οφείλεται σε ανάρμοστη σχέση μεταξύ μας είναι απολύτως ψευδής, όπως ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι έχω σχετιστεί ερωτικά με κάποιον άνδρα», αναφέρει ο 49χρονος Χέιγκ.

Ως υπουργός Εξωτερικών, ο Χέιγκ είναι ένας από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών-Φιλελεύθερων, την πρώτη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές.