Πίεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μια δεσμευτική απόφαση κατά του συριακού καθεστώτος μετά τη σφαγή 150 ανθρώπων στη Χάμα, ασκεί η αντιπολίτευση, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Για να σταματήσει αυτή η φονική τρέλα που απειλεί την οντότητα της Συρίας, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και τον κόσμο, χρειάζεται μια επείγουσα και σκληρή απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας υπό το κεφάλαιο 7 ( του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ) που να προστατεύει το συριακό λαό», αναφέρει το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας κατηγόρησαν σήμερα το διεθνή απεσταλμένο Κόφι Ανάν, καθώς και το Ιράν και τη Ρωσία, δύο συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ότι είναι υπεύθυνοι, λόγω της αδράνειάς τους, για τη σφαγή που διαπράχθηκε χθες στο κέντρο της χώρας.

«Δεν θεωρούμε το τέρας Μπασάρ μοναδικό υπεύθυνο του τρομερού εγκλήματος αλλά επίσης τον Κόφι Ανάν, τους Ρώσους και τους Ιρανούς και όλες τις χώρες του κόσμου που προσποιούνται ότι είναι υπεύθυνες για την προστασία της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και μετά σωπαίνουν», αναφέρουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι σε ανακοίνωσή τους.