Την άφιξη της πρώτης επιβατικής πτήσης από το Παρίσι με το το γιγαντιαίο αεροσκάφος Α380 γιόρτασε στο αεροδρόμιο Ναρίτα στο Τόκιο η Air France. Το αεροσκάφος μετέφερε 363 επιβάτες, ενώ η διαθεσιμότητά του είναι 538 θέσεις- εκ των οποίων εννέα στην πρώτη θέση και 80 στη business. Το μεσημέρι θα απογειωθεί ξανά για το Παρίσι.

Προς το παρόν, το Α380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο, θα εκτελεί τρία ταξίδια μετ’ επιστροφής και από τις 5 Οκτωβρίου το δρομολόγιο θα γίνει καθημερινό.

Το Τόκιο είναι ο πρώτος ασιατικός προορισμός του Α380 της Air France και ο τρίτος σε όλον τον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη (η γραμμή πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο του 2009) και το Γιοχάνεσμπουργκ (από τον Ιανουάριο του 2010).

Ωστόσο, το Ναρίτα δεν είναι το πρώτο ασιατικό αεροδρόμιο που υποδέχεται το Α380, καθώς εδώ και δύο μήνες το χρησιμοποιεί η Singapour Airlines για δρομολόγια προς και από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πείσει τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, χάρις και στις δυσκολίες της ενδιάμεσης σύνδεσής τους με την ιαπωνική πρωτεύουσα, να αγοράσουν το τεράστιο αεροσκάφος παραγωγής της, παρότι οι δύο μεγάλοι ιαπωνικοί αερομεταφορείς All Nippon Airways (ANA) et Japan Airlines (JAL) δεν έχουν δείξει ακόμη ενδιαφέρον.