Την πλήρη υποστήριξή του στο σχέδιο Ανάν επαναβεβαίωσε το Ιράν προκειμένου να δοθεί τέλος στη συριακή κρίση, εκτιμώντας ότι θα πρέπει εφαρμοστεί «πλήρως» για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην περιφέρεια.

«Αναμένουμε από τον Ανάν να συνεχίσει τις προσπάθειές του ως το τέλος για να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η ηρεμία στη Συρία και στην περιφέρεια», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί μετά τη συνάντησή του με τον Άναν.

Ο Ανάν μετέβη στην Τεχεράνη για να συζητήσει σχετικά με την συριακή κρίση, μετά τις επαφές του χθες στη Δαμασκό με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τη συνάντηση της Ομάδας Δράσης για τη Συρία, η οποία συστήθηκε στα τέλη του Ιουνίου στη Γενεύη από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πολλές χώρες οι οποίες εκπροσωπούν τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Τουρκία.

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος ανέφερε εκ νέου σήμερα ότι το Ιράν πρέπει να συμμετάσχει στις προσπάθειες αναζήτησης μιας λύσης στη Συρία κάτι το οποίο οι δυτικές κυβερνήσεις και η συριακή αντιπολίτευση αρνούνται ως τώρα, αφού κατηγορούν την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει στρατιωτικά το καθεστώς της Δαμασκού του οποίου η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ένας από τους κύριους συμμάχους.