Η πρόσοψη του υπουργείου στην πλατεία Κολόνα όπου εδρεύει η ιταλική κυβέρνηση «φιλοξενεί» από σήμερα ένα γιγάντιο πορτρέτο της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, που κατηγορείται για μοιχεία και έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού στη χώρα της.

«Πρόκειται για μια ενέργεια άνευ προηγουμένου που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συνειδήσεων και προσφέρει στην σωτηρία της Σακινέχ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Φράνκο Φρατίνι και της ομολόγου του, υπεύθυνης για την ισότητα ανδρών και γυναικών, Μάρα Καρφάνια.

«Πρέπει να καταστεί γνωστό στη διεθνή κοινότητα ότι η Ιταλία και οι Ιταλοί τάσσονται υπέρ της Σακινέχ», πρόσθεσαν οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς οι διπλωματικές πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί η ακύρωση της ποινής της Ιρανής θα πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη της κοινής γνώμης.

Μια μεγάλη φωτογραφία της Σακινέχ αναρτήθηκε και στη Φλωρεντία από τον πρόεδρο της επαρχίας Αντρέα Μπαρντούτσι, εντός της πλατείας Σαν Λορέντζο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.