Μία γυναίκα από τη Νότια Αφρική, που κείτονταν στο ψυγείο νεκροτομείου ως πεθαμένη, ανακαλύφθηκε ότι είναι ζωντανή και τώρα αναρρώνει σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο της πόλης Carletonville, στην επαρχία Gauteng, αφού οι διασώστες την είχαν δηλώσει νεκρή μετά από τροχαίο ατύχημα.

Οι συνοδοί του ασθενοφόρου ανέφεραν ότι δεν έδειχνε «σημάδια ζωής», σύμφωνα με πληροφορίες από τον νοτιοαφρικανικό ενημερωτικό ιστότοπο TimesLive. Όταν όμως ένας εργαζόμενος του νεκροτομείου επέστρεψε για να ελέγξει το άψυχο σώμα της στο ψυγείο, ανακάλυψε ότι η γυναίκα ανέπνεε.

Ένας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και αναρρώνει, αφού την έχουν εξετάσει και προωθήσει στο νοσοκομείο οι ιατροδικαστές.

Το όνομά της ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό.

Εν τω μεταξύ, έρευνα διεξάγεται για το περιστατικό, ο επιχειρησιακός διευθυντής όμως της παραϊατρικής εταιρείας, που διαθέτει ασθενοφόρα και διασωστικό προσωπικό, και διαχειρίστηκε το συμβάν τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη αμέλειας» από μέρους της.

«Αυτό δεν συνέβη επειδή το παραϊατρικό προσωπικό μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο» δήλωσε.