«Νίκη για όλους τους Αμερικανούς» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επικυρώσει το νομοσχέδιο-σταθμό για την υγεία και την ασφαλιστική κάλυψη, υποσχόμενος να τον εφαρμόσει και να τον βελτιώσει.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο μίλησε. Θα συνεχίσουμε με την εφαρμογή του νόμου και θα συνεργαστούμε για να τον βελτιώσουμε όπου μπορούμε», είπε ο Ομπάμα μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

«Αυτό που δεν θα κάνουμε, αυτό που η χώρα δεν μπορεί να κάνει, είναι να ξαναδώσουμε τις ίδιες πολιτικές μάχες που δώσαμε πριν από δύο χρόνια ή να επιστρέψουμε στο σημείο όπου βρισκόμασταν. Με τη σημερινή ανακοίνωση, ήρθε ο καιρός να προχωρήσουμε», τόνισε.

«Όποιες κι αν είναι οι πολιτικές επιφυλάξεις, η σημερινή απόφαση αποτελεί νίκη για όλους εκείνους που, σε όλη τη χώρα, έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στο νόμο και στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να τον επικυρώσει», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η δικαστική απόφαση υποστηρίζει την αρχή ότι όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να ασφαλιστούν, οφείλουν να το πράξουν.

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο προώθησε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι το έκανε επειδή πίστευε ότι ήταν καλό για τη χώρα. “Το έκανα επειδή πίστευα ότι είναι καλό για τον αμερικανικό λαό”, συνέχισε, επισημαίνοντας τα οφέλη που θα έχουν τα 30 εκατομμύρια των Αμερικανών που σήμερα είναι ανασφάλιστοι.