Ο Πίτερ Στρζοκ, ο πράκτορας του FBI που απομακρύνθηκε από την έρευνα για τη Ρωσία μετά την αποστολή μηνυμάτων από το κινητό του κατά του Τραμπ, είναι διατεθειμένος να καταθέσει στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων ή σε οποιαδήποτε άλλη επιτροπή του Κογκρέσου, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο επιστολή του δικηγόρου του προς την επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης στη Βουλή των Αντιπροσώπων Μπομπ Γκουντλέιτ ενεργοποίησε την Παρασκευή τις προβλεπόμενες διαδικασίες της επιτροπής του για την έκδοση κλήσης προκειμένου ο Στρζοκ να καταθέσει. Η κατάθεσή του θα γίνει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις ενέργειες του FBI στις εκλογές του 2016, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση σχετικά με την κλήτευση του Στρζοκ.

Ο δικηγόρος του Στρζοκ Αϊτάν Γκόιλμαν χαρακτήρισε «αχρείαστη» την κινητοποίηση του Γκουντλέιτ για την έκδοση της κλήσης.

Ο ίδιος έγραψε σε επιστολή την οποία έχει στα χέρια του το CNN, ότι ο πελάτης του «έχει πλήρως συνεργαστεί με το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή στο υπουργείο Δικαιοσύνης» και «σκοπεύει να παρουσιαστεί εκουσίως για να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής και ενώπιον οποιασδήποτε άλλης επιτροπής του Κογκρέσου που θα τον καλέσει».

Ο Γκόιλμαν δήλωσε χθες στο CNN ότι: «Ο Πίτερ έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση. Πρέπει ν’ αφήσουμε τους Αμερικανούς να δουν ποιος είναι πραγματικά».