Η ασφάλεια του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πάντα το ζητούμενο στα ταξίδια του. Αυτή τη φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στην ιστορική συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αφορούσαν και τις στιγμές του στην τουαλέτα!

Στα μπαγκάζια του λοιπόν, όπως αναφέρει το Ustoday, κουβαλούσε όχι μόνο το καπάκι της τουαλέτας αλλά ολόκληρο το είδος υγιεινής. Ο λόγος είναι ότι  ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοβάται μήπως κάποιος προσπαθήσει να αποσπάσει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του από την κατάσταση των… περιττωμάτων του!

«Τα περιττώματα του ηγέτη περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του, άρα δεν μπορούν να τα αφήσουν πίσω» δήλωσε στην «Washington Post» το πρώην μέλος της προσωπικής φρουράς του Κιμ, Λι Γιονγκ-κεόλ.

Το ίδιο είχε συμβεί και κατά τη συνάντηση του Κιμ τον Απρίλιο με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας Μουν Τζαε-ιν. Εκτός από την τουαλέτα μαζί του φέρει κάθε φορά, μεταξύ άλλων, το δικό του φαγητό, για να αποφύγει οποιαδήποτε απόπειρα δηλητηρίασης και το δικό του στυλό για να μην αφήνει πουθενά το αποτύπωμά του όταν υπογράφει.