Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ σε μακρά απογευματινή συνεδρίαση αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή ως υποψήφιο του κόμματος τον υπουργό Υγείας, Σταύρο Μαλά, ο οποίος διορίστηκε στην υπουργική του θέση τον περασμένο Ιούλιο.

Το όνομα του κ. Μαλά, ο οποίος δεν είναι στέλεχος του ΑΚΕΛ, αλλά ανήκει στον κεντροαριστερό χώρο, είχε γραφτεί από την περασμένη βδομάδα.

Την αποψινή απόφαση του Π.Γ., στο οποίο ήταν παρών και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επιβεβαίωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι στη συνεδρίαση δεν κατατέθηκε άλλο όνομα.

Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι είναι το μόνο όνομα που θα τεθεί ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία, όμως, επεσήμανε, μπορεί να διαφοροποιήσει την απόφαση, προσθέτοντας άλλα ονόματα και επιχειρήματα.

Για την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου ρωτήθηκε και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος αρκέστηκε απλά να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο κόμμα του, που τον κάλεσε και άκουσε τη δική του άποψη.

Η απόφαση του Π.Γ. θα συζητηθεί ενώπιον της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ οι τελικές αποφάσεις του κόμματος θα ληφθούν σε έκτακτο συνέδριο στις 21 Ιουλίου.