Οι συμμετέχοντες έδωσαν όρκο σιωπής, οι πρόβες έγιναν πίσω από τοίχους και μόνο ελάχιστοι άνθρωποι γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Την ώρα που οι προετοιμασίες εντείνονται για τη μεγάλη βραδιά, οι διοργανωτές ξέχασαν μία σημαντική λεπτομέρεια: δεν υπάρχει οροφή στο Ολυμπιακό Στάδιο κι έτσι όλη η διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε από πάνω!

Οι αεροφωτογραφίες κυκλοφόρησαν χθες αποκαλύπτοντας το «μυστικό» σκηνικό που θυμίζει τη σειρά «EastEnders», τη σειρά με τη μεγαλύτερη διάρκεια στη Βρετανία, με τις καμπύλες του Τάμεση και το «δίκτυο» των δρόμων της πόλης.

Η αποκάλυψη έγινε μόλις δύο μέρες μετά τις πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές πως η τελετή, κόστους σχεδόν 34 εκατ. ευρώ, θα ανοίξει με ένα βουκολικό ειδύλλιο με ζωντανές αγελάδες, πρόβατα κι ένα ιππήλατο άροτρο.

Παρά τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις εναρκτήριες σκηνές, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Danny Boyle ήλπιζε το υπόλοιπο μέρος της τελετής να μείνει στο σκοτάδι. «Θέλουμε οι πολίτες να το ανακαλύψουν μόνοι τους εκείνη τη νύχτα», είπε, «Θέλουμε να είναι ένας γρίφος μέχρι τα αποκαλυπτήρια, ώστε οι άνθρωποι να νιώσουν αυτό που συμβαίνει».

Η έναρξη θα περιλαμβάνει αγώνα κρίκετ, πάπιες να πλατσουρίζουν σε λίμνη και ένα ιππήλατο άροτρο. Θα υπάρχει μέχρι κι ένα τεχνητό σύννεφο για να… βρέξει, ώστε ο καιρός να είναι ο τυπικός λονδρέζικος καιρός!

Ο παραγωγός της τελετής Stephen Daldry έχει υπονοήσει πως το αγροτικό σκηνικό της έναρξης θα αντικατασταθεί από μία πιο σύγχρονη αστική εικόνα της Βρετανίας.

Πάντως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι «EastEnders» θα έρθουν πιο κοντά το επόμενο διάστημα καθώς στις 23 Ιουλίου ο Billy Mitchell της σειράς, κατά κόσμον Perry Fenwick, θα μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα με φόντο τις επευφημίες των κατοίκων της Albert Square.

Δείτε τις φωτογραφίες