Η παράνομη στάθμευση είναι κάτι που έχει μεγάλο ρίσκο στο Λονδίνο καθώς τα αρμόδια συνεργεία της βρετανικής τροχαίας καραδοκούν και μοιράζουν κλήσεις και πρόστιμα. Την αυστηρότητα των αρχών γνώρισε από πρώτο χέρι ένας άτυχος τουρίστας ο οποίος πάρκαρε παράνομα χωρίς να το θέλει, καθώς το αυτοκίνητό του χάλασε κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων και το Westminster Abbey.

Ο Nima Hosseini Razi αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητό του αλλά περιμένοντας την οδική βοήθεια του ήρθε η κακή ιδέα να επισκεφθεί το παλάτι του Buckingham, που ήταν πέντε λεπτά μακριά από το σημείο που χάλασε το Ford Mondeo του.

Για να αποφύγει την κλήση και το πρόστιμο άφησε ένα σημείωμα στο καπό στο οποίο είχε γράψει: «Αυτό το αυτοκίνητο έχει χαλάσει. Περιμένω την οδική βοήθεια. Σας παρακαλώ μην μου βάλετε πρόστιμο! Σας ευχαριστώ».

Αλλά δεν απέφυγε ούτε την κλήση αλλά ούτε και την… ελεγχόμενη έκρηξη (!) στην οποία προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία η οποία εντόπισε το αυτοκίνητο και το θεώρησε ύποπτο για την ασφάλεια της Βουλής. Έτσι εκκένωσε την Parliament Square και… το ανατίναξε!

Όταν ο Razi – φοιτητής στο University of Wales που βρισκόταν στο Λονδίνο μόνο για μία ημέρα- επέστρεψε από την επίσκεψη στο Παλάτι βρήκε τα… απομεινάρια του αυτοκίνητου του περικυκλωμένα από αστυνομικούς

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τροχαία που έφτασε στο σημείο λίγο πριν απομακρυνθεί το όχημα και… έκοψε κλήση για παράνομη στάθμευση.

Δείτε τις φωτογραφίες