Οι Μπιτλς εξακολουθούν να θεωρούνται το συγκρότημα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ροκ και ποπ μουσική. Όμως, μήπως έχει αρχίσει να «μην περνάει η μπογιά τους;».

Το μουσείο των Μπιτλς στο Αμβούργο, το οποίο είχε ανοίξει με τιμές και δόξες το 2009, πρόκειται σύντομα να βάλει λουκέτο, εξαιτίας της μικρής επισκεψιμότητας.

Οι ιδιοκτήτες του παραδέχονται ότι η προσέλευση επισκεπτών είναι τόσο χαμηλή ώστε χρειάζεται πλέον να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να συντηρήσουν το μουσείο.

«Δυστυχώς, ένα ιδιωτικό μουσείο στηρίζεται στην προσέλευση και στη στήριξη του κοινού. Μέσα σε τρία χρόνια είχαμε μόλις 150.000 επισκέπτες, πολύ λιγότερους από ό,τι είχαμε υπολογίσει. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με ενθουσιασμό, αλλά απογοητευθήκαμε. Στις 30 Ιουνίου το μουσείο κλείνει», λέει ο διευθυντής, Φόλκερ Κοπμανς.

Τα περισσότερα από τα 1000 εκθέματα που φιλοξενεί το 5όροφο μουσείο θα αποθηκευθούν και ορισμένα ίσως πωληθούν σε δημοπρασίες. Δεν αποκλείεται κάποια να επιστραφούν στους ανθρώπους που τα είχαν δωρίσει στο μουσείο.

Το Αμβούργο είναι μια πόλη-ορόσημο για τους Μπιτλς, καθώς εκεί εμφανίζονταν για 2 χρόνια, από το 1960 έως το 1962. Σκοπός του μουσείου ήταν να ξεναγήσει τους επισκέπτες στην ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος.