Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι εξακολουθεί να παραδίδει όπλα στο καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γεγονός που αποτελεί πηγή «σοβαρών ανησυχιών» για τις ΗΠΑ.

Η Κλίντον τόνισε επίσης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατά την επίσκεψή της στο Όσλο πως η ρωσική στάση στη σύρραξη της Συρίας γίνεται αντιληπτή ως υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Άσαντ.

«Γνωρίζουμε πως υπήρξαν καθ’ όλα κανονικές πωλήσεις όπλων, ακόμη και κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από τη Ρωσία στη Συρία. Εμείς πιστεύουμε επίσης πως η συνεχιζόμενη παράδοση όπλων από τη Ρωσία ενισχύει το καθεστώς Άσαντ», τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

«Το γεγονός ότι η Ρωσία εξακολουθεί να συντηρεί τις πωλήσεις της απέναντι στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει κυρώσεις, μας έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες», δήλωσε η Κλίντον.

«Επαναλαμβάνω την έκκληση που κάναμε στη Ρωσία διότι η θέση που υποστηρίζουν ,ότι δεν παίρνουν θέση, γίνεται αντιληπτή σαφώς στο ΣΑ, στη Δαμασκό και παντού, ως μία θέση που υποστηρίζει τη συνέχεια του καθεστώτος του Άσαντ», πρόσθεσε.

«Και εάν η Ρωσία είναι προετοιμασμένη, όπως φαίνεται να υπονοούν οι επισημάνσεις του προέδρου Πούτιν, να συμπράξει με την διεθνή κοινότητα προκειμένου να ετοιμασθεί ένα κοινό σχέδιο πολιτικής μετάβασης, εμείς βεβαίως και θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε», κατέληξε η Κλίντον.